top of page

Schermer Van Holsbeke over Rio "Als underdog gevaarlijk zijn"

DO 28/07/2016 - 06:40In Rio de Janeiro neemt binnenkort ook een Belgische schermer deel aan de Olympische Spelen. De 28-jarige Seppe Van Holsbeke zal er de eer van ons land proberen hoog te houden. "Ik kan niet wachten om eraan te beginnen", vertelt hij.

Seppe Van Holsbeke pakte sinds 2004 negen keer de Belgische titel. Wat verwacht de schermer van zijn eerste deelname aan de Olympische Spelen?

“Ik kijk er enorm naar uit”, vertelt Van Holsbeke. “Deelnemen aan de Olympische Spelen is een hoogtepunt in de carrière van een sporter. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen.”

“Schermen is zowel fysiek als mentaal heel intensief. Mensen denken soms dat we gewoon wat staan te huppelen, maar dat is natuurlijk niet het geval”, zegt Van Holsbeke. We maken voortdurend korte, snelle bewegingen en bovendien bemoeilijkt ons masker onze ademhaling. Schermen is een soort snelschaken terwijl je aan het sprinten bent.”

“Ik ben nu net terug van een stage in de Verenigde Staten, waar ik met enkele Amerikaanse toppers heb kunnen sparren. Iedereen traint daar op het scherp van de snee en ik heb wel het gevoel dat ik goed voorbereid ben.”

“Tijdens de selectiewedstrijden voor de Spelen heb ik heel gefocust kunnen schermen. Mijn doel is om in Rio met hetzelfde gevoel aan de start te komen en als dat lukt, dan volgt het resultaat ongetwijfeld. Ik ben absoluut geen favoriet om een medaille te pakken, maar vanuit die underdogpositie kan ik misschien wel gevaarlijk zijn.”


Uitgelichte berichten
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page