top of page

Amper 9 van 110 Belgische atleten liepen mee in openingsceremonie, maar hoe komt dat eigenlijk?

Op twee handen te tellen de Belgische atleten die in het zog van vlaggendraagster Olivia Borlée het Maracaña-stadion in Rio de Janeiro betraden tijdens de openingsceremonie. Slechts negen van 110 atleten namen deel aan de parade. Hoe dat komt? Heel wat Belgen komen vandaag en morgen in actie en kozen ervoor om zich niet te vermoeien. Daarnaast verblijft een pakketje sporters niet in Rio, maar wel op andere olympische sites, en zijn anderen nog niet aangekomen.

© photo news.

© epa.

Delegatieleider Eddy De Smedt liet zich enkele weken geleden nog ontvallen dat een zestigtal Belgische atleten aan de parade zou deelnemen - meer dan de helft dus. Een overschat cijfer, zo bleek toen de Belgen de voorbije nacht als 23e land Maracaña betraden. In het zog van vlaggendraagster en loopster Olivia Borlée immers amper acht sporters: zwemmers Basten Caerts en François Heersbrandt, handboogschutter Robin Ramaekers, golfers Chloé Leurquin en Nicolas Colsaerts, schermer Seppe Van Holsbeke en de badmintonners Yuhan en Lianne Tan. De rest van de delegatie bestond uit trainers en stafleden. Voor die 101 andere atleten zijn er verzachtende omstandigheden: zo moeten de wielrenners, kajakker Hannes Obreno en judoka Charline Van Snick vandaag al aan de bak, resideren anderen zoals Evi Van Acker niet in Rio en zijn enkelingen zoals de taekwondokas Achab en Ketbi nog niet aangekomen in Rio.


Uitgelichte berichten
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page