top of page

Schermer Seppe Van Holsbeke: "Hopelijk ben ik de outsider op het podium"

ZO 07/08/2016 - 15:59

Woensdag begint ook Seppe Van Holsbeke aan zijn olympisch toernooi. Hij zal voorbij de jonge Amerikaan Eli Dershwitz moeten gaan om de tweede ronde te bereiken, maar kijkt er al naar uit. "Ik heb hem al goed in de gaten gehouden."

Met Eli Dershwitz loot Van Holsbeke een van de jongste schermers van deze Olympische Spelen. De 20-jarige Amerikaan werd vorig jaar nog wereldkampioen sabelschermen bij de junioren. Intussen staat hij twaalfde op de wereldranglijst en droomt hij hardop van een olympische medaille.

Je start met 32 gelijken aan het ontbijt en 's avonds blijft er één olympische kampioen over.

Voor Seppe Van Holsbeke, zelf het nummer 32 van de wereld, komt deze loting niet als een verrassing. "Op stage ben ik hem al tegengekomen. We wisten dat we elkaar zouden kunnen loten, dus hebben we niet tegen elkaar geschermd. Ik heb hem wel goed in het oog gehouden, maar dat zal ook omgekeerd zo zijn."

Dat de Olympische Spelen met geen enkele andere wedstrijd te vergelijken zijn, weet Van Holsbeke al. "Dit is een hele speciale competitie. Hier is geen voorronde en je start meteen met 32 schermers van wereldniveau. Ook dat alles op één dag wordt beslist, is apart. Je start met 32 gelijken aan het ontbijt en 's avonds blijft er één olympische kampioen over."

Onze landgenoot lootte niet de makkelijkste naam, maar blijft positief denken. "Als ik mijn eerste wedstrijd kan winnen, zal ik in de flow zitten en dan kan ik zelfs van wereldtoppers winnen. Op de Olympische Spelen is er vaak een outsider die een medaille pakt en hopelijk ben ik dat deze keer."


Uitgelichte berichten
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page