top of page

Slechts negen atleten vertegenwoordigen Team Belgium tijdens openingsceremonie

Koning Filip en koningin Mathilde kregen slechts negen Belgische atleten te zien tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in het Maracanã-stadion. En dat ondanks een delegatie van 110 atleten.

De Belgen maakten als 23e land hun intrede. De Belgische driekleur werd door Olivia Borlée gedragen, onder toeziend oog van onder anderen koning Filip en koningin Mathilde. Ook zwemmers Basten Caerts en François Heersbrandt, boogschutter Robin Ramaekers, golfers Chloé Leurquin en Nicolas Colsaerts, schermer Seppe Van Holsbeke, badmintonners Yuhan en Lianne Tan en verschillende leden van de staf vertegenwoordigden België tijdens de ceremonie. Veel Belgische atleten komen de komende dagen in actie en kozen ervoor om zich niet te vermoeien.

Daarmee vormt de Belgische delegatie trouwens geen uitzondering. Ook bij onze noorderburen waren er bijvoorbeeld maar 33 van de 242 atleten aanwezig op de openingsceremonie. Bij de Nederlanders is volgens de krant AD wel een negatieve evolutie te merken: in Londen liepen nog 43 van de 175 Nederlandse atleten mee. Zoals de traditie het voorschrijft opende Griekenland de vlaggenparade. Als 207e (het vluchtelingenteam inbegrepen) en laatste deelnemende team is Brazilië aan de beurt. Yane Marques (moderne vijfkamp) is de vlaggendraagster van het gastland. Elke atleet krijgt bij het betreden van het stadion een zaadje, dat in het midden van het stadion in een glazen wand geplant kan worden.


Uitgelichte berichten
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page