top of page

Schermer Seppe Van Holsbeke uitgeschakeld in achtste finales


Seppe Van Holsbeke is uitgeschakeld op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De 28-jarige Gentenaar moest in de achtste finales in het schermen met de sabel bij de mannen nipt de duimen leggen voor de Roemeen Tiberiu Dolniceanu. Van Holsbeke verloor na een razend spannende strijd met 15-13.

"Spijtig, echt spijtig. Ik had door kunnen stoten", zei Van Holsbeke. De nummer 32 van de wereld sluit het toernooi af op een gedeelde negende plaats. In de eerste ronde schakelde hij nog knap de Amerikaan Eli Dershwitz uit, de nummer 12 van de wereld.

"Wat er gebeurd is toen ik 11-13 voor stond? Ik was niet nerveus. Ik stond tegenover de Europese kampioen van 2013, de winnaar van verschillende wereldbekermanches, iemand die weet om te gaan met de situatie. Op het einde geeft de scheidsrechter hem een punt, dat aan mij toekwam, en hij voert daarna een fantastische parade-riposte uit. En dan is het gedaan."

"Ik heb alles gedaan wat ik kon: attaques, parades, het lukte allemaal... tot de 11-13. Ik had hem op stage verslagen en ik wist dat ik kon winnen. Ik was ongerust noch nerveus."

Ondanks een slecht begin, 4-1 voor de Roemeen, maakte Van Holsbeke 5-5 gelijk en stond het bij de pauze (van één minuut) 7-8. De Belgische kampioen had nog een mooie reactie in huis na 11-9. Met 2 flèches maakte hij gelijk (11-11), waarna hij het initiatief behield en 11-13 uitliep. Maar uiteindelijk liet hij een overwinning ontsnappen die binnen bereik lag. "Ik had liever 15-5 verloren." "Dit blijft het mooiste toernooi uit mijn carrière. Zowel wat betreft het niveau van schermen als mijn fysieke conditie. Het is goed om bij de zestien besten te eindigen op de Olympische Spelen, maar het was mogelijk om verder te gaan." .


Uitgelichte berichten
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page